WordPress beveiliging

Met een goede WordPress beveiliging ben je beter beschermd tegen hackers

Het hacken van WordPress websites is zeer groot en groeiend probleem!

In het kort

  • WordPress is zeer populair
  • Ook onder de hackers!
  • Beveilig daarom je website
  • Pakket van € 279,00 per jaar
  • Inclusief opschoning en plug in updates
  • Neem contact op met SEO PARTNER

Waarom wordt WordPress zo vaak gehackt?

Oorspronkelijk is WordPress bedacht als een webblog systeem. WordPress is echter, in de laatste paar jaar, immens populair geworden omdat het erg gebruiksvriendelijk is en omdat het een open source systeem is. Dat wil zeggen dat iedereen gratis gebruik mag maken van basisinstallatie en dat gebruikers en ontwikkelaars mogen doorontwikkelen (plug in’s) op de basis van dit platform. Uiteraard dient daar wel voor betaald te worden. De goede thema’s, plug in’s en maatwerk kosten geld.

Naast betaalde plug in’s zijn er ook handige, vaak kleinere, gratis plug in’s die door bonafide ontwikkelaars worden gemaakt. Deze worden door veel webdesigners gebruikt, SEO PARTNER doet dat ook. Helaas zijn er ook malafide plug in’s of lekkages in een “veilige” plug in. Omdat WordPress beveiliging nooit goed bedacht heeft, het was niet als content management systeem bedoelt, is WordPress standaard niet beveiligd.

Laat SEO PARTNER je website preventief scannen, security installeren en voorkom problemen!

Voorkomen is beter dan genezen!!

Zoals met elk populair CMS ligt het gevaar op de loer dat hackers met kwaadaardige software hier misbruik van maken. Helaas komen we het steeds vaker tegen dat een website hier de dupe van is. Naast dat de website slecht kan gaan werken, zijn ook de (persoonlijke) gegevens niet meer veilig. De website kan gebruikt worden om bijv. spam te gaan versturen waardoor het domein op een black list komt te staan. Dit laatste, in combinatie met niet bereikbaar zijn tijdens de hack, doet een enorme schade aan uw zoekmachinepositie.

Als een hacker of een kwaadaardig script (computer code die automatisch criminele handelingen verricht zoals wachtwoorden zoeken) eenmaal toegang heeft tot uw website dan is het heel arbeidsintensief om dit op te ruimen. Natuurlijk kan er een back up terug worden gezet, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Recente wijzigingen gaan dan verloren en de toegang voor de hacker/script is er nog steeds. Het alternatief is dat elk bestand gecontroleerd moet worden op kwaadaardige code. Blijft er 1 regel staan, dan is uw website binnen de kortste keren weer een broeinest van nadelige activiteiten.

Gelukkig is er een hoop aan te doen!
Zo is het mogelijk om WordPress tegen aanvallen te beveiligen en verdacht gedrag preventief al te blokkeren. Wordt er bijvoorbeeld 5 keer achter elkaar ingelogd met de gebruikersnaam “Admin” in de achterkant van uw website, maar bestaat die gebruiker niet? Dan wordt dat script of persoon geblokkeerd. Een ander voorbeeld is om bezoekers uit een bepaald land te blokkeren om toegang te krijgen tot uw website. Zo zijn er tal van aanvallen die preventief gestopt kunnen worden.

Oplossing
De oplossing is de juiste WordPress beveiliging aanbrengen, deze juist inrichten en een website preventief controleren. De ergernis, de tijd en vooral de hoge kosten zijn gewoon niet nodig. 100% waterdicht wordt het helaas nooit maar we kunnen heel veel buiten de deur houden. Als laatste bieden we, voor extra veiligheid, SSL certificaten aan.